top of page

ADVIES AANKOOP TWEEDEHANDS FIETS

Zowel beginnende als ervaren fietsers kopen vaak een nieuwe fiets omdat ze geen zin hebben in technische mankementen en onverwachte kosten voor ze goed en wel begonnen zijn. Dit is uiteraard te begrijpen, maar het hoeft zeker niet zo te lopen.

Met een tweedehands aankoop is niets mis, er zitten ook pareltjes tussen en de modellen zijn niet per se gedateerd...maar er is wel kennis van zaken nodig om problemen te vermijden. In de winkel krijg je advies bij de aankoop van een nieuwe fiets, terwijl dit bij de aankoop van een tweedehands fiets (meestal) niet het geval is. Met deze service wil ik klanten bijstaan met professioneel advies in de zoektocht naar een geschikte fiets zodat ze zorgeloos kunnen genieten van hun aankoop.

STAP 1

invullen formulier op website

grijsveloke geeft advies op maat, klant kan suggesties doen

STAP 2

aankopen tweedehands fiets

klant kiest en koopt fiets op basis van advies

STAP 3

rijklaar maken fiets door grijsveloke

grijsveloke voert onderhoud uit en fiets wordt rijklaar gezet

Toelichting

Mensen zijn vaak wantrouwig tegenover tweedehands fietsen. Terecht, aan de meeste tweedehandsfietsen scheelt meestal vanalles en ze zijn zelden rijklaar. Toch is een tweedehandsfiets kopen vaak de beste keuze, er dient echter rekening gehouden worden met een onderhoudskost bovenop de aanschafprijs om er van te kunnen genieten, dit is iets wat velen over het hoofd zien. Een tweedehandsfiets die op punt gezet is zoals het hoort, rijdt net zo goed als een nieuwe. Hij kost wel een pak minder en het is bovendien veel minder erg wanneer er een krasje bij komt, dan wanneer die eerste kras op uw nieuwe fiets zit...want als er dan toch nadelen zijn aan een tweedehands fiets, is het dat je er vrede mee moet nemen dat de fiets er (net) niet meer als nieuw uit ziet, maar dat geldt ook voor een nieuwe fiets waar slechts 2 maanden mee is gereden.

​

De belangrijkste reden om een tweedehands fiets aan te schaffen is dus de prijs. Een nieuwe (race)fiets kost vaak 3500 euro of meer, die nieuwe fiets is na enig gebruik ook geen nieuwe meer en dient ook onderhouden te worden. Je kan nieuw wel goedkoper vinden, maar dan boet je toch in op kwaliteit. Door de massale verkoop van nieuwe fietsen de laatste jaren, is het aanbod tweedehandsfietsen zeer groot waardoor ook moderne, recente modellen te vinden zijn, voor elk wat wils dus. En als je nog niet overtuigd bent, je draagt ook een steentje bij aan een meer duurzame samenleving.

​

Kosten

De klant geeft vooraf zijn totale budget op, er wordt gestreefd naar dit budget.

stap 1: advies = voorstellen van tweedehands fiets(en) via formulier (10 euro/fiets), of voorstel(len) op maat krijgen door grijsveloke op basis van het ingevulde formulier (15 euro/fiets)

stap 2: aankoopprijs tweedehands fiets = klant bepaalt het budget

stap 3: rijklaar zetten fiets = prijs onderhoud + onderdelen (prijzen van een normaal onderhoud, variërend tussen 50  en 250 euro)

STAP 1

Specificaties & gegevens

foto's uploaden
foto's uploaden
foto's uploaden

Bedankt voor de inzending! Grijsveloke zal contact met je opnemen.

STAP 2

Grijsveloke neemt contact op

STAP 3

Grijsveloke neemt contact op

bottom of page